10% korting op je eerste bestelling
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.
Een heerlijke taart, die ook nog eens goed voor je is lijf is? Wie wil dat nou niet? Deze kwarktaart is makkelijk te maken, hoeft niet de oven in en is bovendien snel klaar. De collageen maakt de taart lekker stevig en geeft een frisse smaak!
Bekleed de springvorm met bakpapier. Haal de gelatineblaadjes los van elkaar en leg in een ruime schaal met koud water. Verkruimel de Bastognekoeken en doe in een kom. Tip voor als je geen keukenmachine hebt: leg de koekjes in het midden van een schone theedoek, vouw dicht en sla/druk met een pan of zware schaal de koekjes tot kruimels. Smelt vervolgens de boter en meng dit in een schaal door de koekkruimels. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk aan.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en pureer in de keukenmachine. Houd een paar apart voor de garnering. Pers de sinaasappel uit en verwarm op laag vuur in een pannetje. Haal het pannetje met sinaasappelsap van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en voeg al roerend aan de warme sinaasappelsap toe. Voeg ook de scheppen Viscollageen aardbei aan het mengsel toe. Roer door tot de gelatine en het collageen goed is opgelost. Laat het mengsel even afkoelen.
Roer in een kom de kwark, suiker, het sinaasappelmengsel en de aardbeienpuree goed door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm.
Laat de kwarktaart een paar uur in de koelkast opstijven. Garneer de taart met de frambozen en overgebleven aardbeien.