Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

10% korting op je eerste bestelling

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Receive marketing communications that we think you will be interested in.

Receive important information about your orders and account.

Je kan je e-mailvoorkeuren te allen tijde wijzigen. Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Gezichtsverzorging van binnenuit met Skin Collagen

Gezichtsverzorging van binnenuit met Skin Collagen

Elke huidverzorgingsroutine is anders, aangezien de huid van iedereen ook anders is. Maar het verzorgen van de huid krijgt steeds meer aandacht en de definitie ervan wordt steeds ruimer. Daarmee wordt het ook steeds ingewikkelder. Wij helpen je graag op weg naar een gezonde huid met een overzicht met alle basisbenodigdheden voor gezichtsverzorging. Are you ready to glow?

Wat heb je nodig voor gezichtsverzorging?

Er zijn zoveel producten op de markt en zoveel verschillende gezichtverzorgingstips. Het ene product nog veelbelovender dan de andere. Wij gaan je niet vertellen welk merk jij aan moet schaffen. Wel geven je je hieronder uitleg over de 5 basiselementen van een goede gezichtsverzorging, en vertellen we je waar deze producten voor bedoelt zijn.

Elke dag: Reinigingsmelk- of balsem

Een goede reinigingsmelk is de basis van je routine. Het verwijdert niet alleen make-upresten, maar ook talg, onzuiverheden en afvalstoffen. Reinig je huid ‘s morgens en ‘s avonds voor een optimaal resultaat. Gebruik een product dat aangepast is op jouw huid; of dat nou een droge, gemengde, vette, gevoelige of normale huid is.

Elke dag: Lotion of toner

Een lotion of tonic is een van de producten die het vaakst vergeten wordt, maar zeker meerwaarde biedt in je gezichtsverzorging. Het reinigt de resten reinigingsmelk en verfrist de huid na intensieve reiniging. Gebruik een lotion na reinigingsmelk of -balsem en voor je dag- of nachtcrème.

Elke dag: Dagcrème (met SPF)

Je huid wordt elke dag blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Een dagcrème beschermt de huid voor zonschade en kou. Daarnaast hydrateert een dagcrème de huid intensief en herstelt het de vochtbalans. Vrouwen hebben doorgaans een dunnere huid dan mannen, dus hebben vrouwen ook sneller een tekort aan vocht en uiten rimpels zich sneller. Ook UV-straling draagt bij aan huidveroudering, waar een dagcrème juist bescherming tegen kan bieden door een goede SPF. Een kwalitatieve dagcrème hoort dus zeker bij een goede gezichtsverzorging. Kies daarbij een dagcrème die past bij de eigenschappen van je huid.

Elke dag: Verzorging voor je huid van binnenuit

De meest effectieve manier om je huid goed te verzorgen is, om deze van binnenuit te voeden met belangrijke voedingsstoffen. Dat betekent veel water, groente en fruit, goede vetten en voldoende slaap.

Eens per week: masker of scrub

Kies ervoor om je huid zo’n één keer per week even goed mee onder handen te nemen met een masker, scrub of peeling. Bovenop je huid ontstaan namelijk dode huidcellen. Dit zorgt ervoor dat huidverzorgingsproducten minder goed worden opgenomen tot de binnenste laag van de huid en afvalstoffen zich opbouwen bovenop de huid. Gelukkig vernieuwt de bovenste laag van onze huid elke maand. De huid maakt diep in de onderste huidlaag nieuwe cellen aan, die zich een weg banen naar de bovenste huidlaag. Een scrub of peeling verwijdert de bovenste dode huidcellen en creëert ruimte voor de nieuwe huidcellen.

Wat is goede gezichtsverzorging? En welke routine moet ik stap voor stap aanhouden?

Serum, toner, dagcrème, SPF… zo zijn er nog heel veel producten op de markt die je kunt verwerken in je beautyroutine. Maar wat is nu de juiste volgorde? Breng je eerst serum aan of start je juist met dagcrème? Over het algemeen breng je de producten van dun naar dik aan. Voor het gemak hebben we een stappenplan gemaakt met de ideale volgorde van het aanbrengen van de huidverzorgingsproducten. Lees je mee?

Stap 1: make-up verwijderen

Je begint met het verwijderen van (eventuele) make-up. Doe dit met met een speciale make-up reiniging, het liefst een milde variant olie of crème, zonder alcohol.

Stap 2: reiniging

Na het verwijderen van de make-up kun je een gezichtsreiniger (cleanser) gebruiken die bij jouw huidtype past. Hiermee maak je de huid schoon van vuil en laat je je huid weer ademen. Reiniging is ‘s avonds natuurlijk belangrijk voordat je gaat slapen, maar vergeet niet om ook ‘s ochtends je huid goed te reinigen. Zo voorkom je verstopte poriën, ophoping van talg en andere afvalstoffen.

Stap 3: toner

Een toner is de laatste stap in het voorbereiden van jouw huid op de verzorging. Na het reinigen van je huid met een cleanser, gebruik je een toner om de laatste restjes van je cleanser te verwijderen en je huid te kalmeren. Een toner zorgt er ook voor dat je huid verzorgingsproducten (die je hierna opbrengt) beter opneemt.

Stap 4: exfoliant

Een exfoliant gebruik je alleen in de avond of gedurende nacht, nadat je je huid hebt schoongemaakt. Een exfoliant bevat zuren die er van binnenuit voor zorgen dat dode huidcellen op milde wijze worden verwijderd. Hierdoor voorkom je het ontstaan van verstopte poriën en puistjes en ziet je huid er direct frisser uit.

Stap 5: booster

Je kent het wel: op sommige dagen lijkt jouw huid net iets meer nodig te hebben. Je huid ziet er dof en grauw uit en mist die fijne glow. Kies dan voor een booster om je huid te laten stralen. Deze breng je vóór je serum en dag- of nachtcrème aan. Een booster is vaak een product met een hoge concentratie aan werkzame stoffen die je huid een oppepper geven.

Stap 6: serum

Een serum voedt de huid net dat beetje extra. Het bevat een hoge concentratie geconcentreerde actieve ingrediënten en wordt aangebracht vóór de andere huidverzorgingsproducten. Een serum heeft een lichte en snel absorberende textuur, waardoor de actieve ingrediënten sneller en dieper in de huid worden opgenomen.

Stap 7: oogcrème

De huid rondom onze ogen is gevoeliger en kwetsbaarder. Je oogcontouren kunnen daarom wel wat extra verzorging gebruiken. Breng je oogcrème aan na je serum, maar voor je dag- of nachtcrème.

Stap 8: dag- of nachtcrème

Ben je net wakker? Gebruik dan een fijne dagcreme om je huid goed wakker te maken en klaar te maken voor de dag. Ga je slapen? Breng dan een nacht-creme. Maar waarom kun je niet 1 product voor beide gebruiken? Simpelweg omdat ze een andere functie hebben. Een dagcrème bevat vaak UV-bescherming, antioxidanten en heeft hydraterende eigenschappen. Een nachtcrème helpt de huid herstellen en is rijker aan voedingsstoffen.

Stap 9: product met SPF

Last but not least; gebruik overdag altijd een product dat je huid goed beschermt tegen de zon. Ook als de zon niet fel schijnt of als het bewolkt is. Hiermee voorkom je vroegtijdige huidveroudering en huidschade door blootstelling aan de zon.

Welke crème werkt echt?

Een goede dagcrème is essentieel om de huid te hydrateren en elastisch te houden en tegelijkertijd te beschermen tegen schadelijke factoren van buitenaf. Ook zijn er crèmes die fijne lijntjes en rimpels zouden kunnen verminderen. Iedere huid is anders en dan ook andere verzorging én andere producten nodig. Daarom is er niet één product dat voor iedereen echt werkt. Belangrijk is wel om je routine aan te passen aan jouw huid. Heb je een droge huid, een vette huid, gevoelige huid of een normale huid?

Hieronder een overzicht van veel voorkomende huidtypen, hoe je deze herkent en het best verzorgd:

Verzorging van de normale huid

De normale huid voelt doorgaans zacht, soepel en gelijkmatig aan. Ondanks dat de huid geen problemen heeft en een normale vocht- en vetbalans heeft, is een juiste huidverzorging altijd belangrijk.

  • De huid voelt zacht en soepel aan
  • De poriën van de huid zijn wel zichtbaar, maar niet verwijd
  • Een goede doorbloeding en de vet- en vochtverhouding zijn in balans

Bij de verzorging van de normale huid is het belangrijk om deze goed te reinigen en producten te gebruiken die bij jouw huid passen. Een schone huid kan producten en de werkzame stoffen daarvan beter opnemen. Door veroudering van de huid kan deze droger worden en meer verzorging nodig hebben om huidveroudering tegengaan. Daarnaast kan de huid meer verzorging en hydratatie nodig hebben bij verschillende seizoenen, afhankelijk van de weersomstandigheden en temperaturen.

Tip: Gebruik een 2-in-1 product, dat alle voordelen in één biedt.

Verzorging van de vette huid

De vette huid is vaak een gevolg van een verhoogde talgproductie. Een vette huid kan erg vervelend zijn als dit resulteert in acne, mee-eters of een glimmend gezicht. Met de juiste huidverzorging kun je een vette huid of een glimmend gezicht verminderen of zelfs voorkomen.

  • Een vette huid ziet er vaak glimmend uit, vooral in de T-zone (rondom de neus, kin en het voorhoofd.
  • Soms zijn er mee-eters of puistjes zichtbaar op de huid, op de neus, kin en voorhoofd.
  • De huid voelt vaak vettig aan en dit wordt vaak erger naarmate de dag vordert.
  • Bij een vette huid blijft make-up vaak moeilijk zitten.

Het is belangrijk de vette huid in balans te brengen. Gebruik geen producten die de huid uitdrogen of irriteren. Een vette huid ontstaat door een verhoogde talgproductie. Je huid regelmatig reinigen met een milde reiniger en insmeren met een crème speciaal voor de vette en gemengde huid zal daarbij zeker helpen.

Tip: Blijf van je puistjes af en gebruik producten met talk.

Verzorging van de droge huid

Een droge huid resulteert vaak in rode plekken die trekkerig en ruw aanvoelen. Het lijkt vaker voor te komen tijdens de winter, maar naast de weersomstandigheden kan ook het verkeerd verzorgen van de huid een oorzaak zijn.

  • Rode, schilferige huid die gespannen en ruw aanvoelt.
  • Fijne zichtbare lijntjes op de huid.
  • Kloven.
  • Jeukende en geïrriteerde huid.

Gebruik bij een droge huid producten die rijk zijn aan huideigen ingrediënten en antioxidanten. Een crème met voldoende vocht en vetten, die de huid hydrateert. Gebruik bij voorkeur producten die hypoallergeen zijn en weinig parfum, alcohol of zeep bevatten. Ga je huid niet scrubben om van de schilfers af te komen, hierdoor kun je namelijk je huidbarrière nog verder aantasten.

Verzorging van een vochtarme huid

Gebrek aan vocht in de huid kan een belangrijke oorzaak zijn van huidproblemen. Een vochtarme huid resulteert vaak in een droge huid. Een vette huid kenmerkt zich meestal niet als een vochtarme huid, tenzij de barrièrefunctie van je huid is verstoord door bijvoorbeeld verkeerd gebruik van cosmeticaproducten.

Een vochtarme huid kenmerkt zich door een tekort aan vocht in de huid. Dit is een groot verschil met een droge huid, wat juist komt door een tekort talg/vetten in de huid. Een vochtarme huid voelt trekkerig aan. Door het vochttekort is de huid minder soepel en verliest de huid zijn beschermende werking. Er ontstaan sneller rimpeltjes en droogtelijntjes. De vochtarme huid heeft intensief hydraterende verzorging nodig om de vochtbalans te verbeteren en huidveroudering tegen te gaan.

Een vochtarme huid kan verergeren door verkeerd gebruik van cosmeticaproducten, te agressieve reinigers of scrubs, airconditioning, verwarming of te veel en te heet douchen. Belangrijk is om de vochtbalans te herstellen en de huid goed te hydrateren. Reinig de huid met een milde reiniger die de vochtbalans niet aantast en gebruik een hydraterende crème.

Verzorging van de gevoelige huid

De meeste vrouwen hebben last van een gevoelige huid. Het is geen huidtype, maar een huidconditie waar iedereen last van kan hebben.

Je merkt dat je een gevoelige huid hebt als je last hebt van roodheid, een droge huid en een trekkerig gevoel. Ook kan de huid jeuken en geïrriteerd zijn. Een gevoelige huid reageert hyperactief op diverse factoren, zoals het weer, bepaalde ingrediënten in cosmetica, voedingsmiddelen, hormonale veranderingen of stress.

Een gevoelige huid reageert sterk op ingrediënten als parfums, alcohol en kleur- en geurstoffen in cosmetica. Gebruik daarom producten waarvan je zeker weet dat deze niet agressief reageren op je huid. Dagcrèmes met panthenol kunnen de huid kalmeren. Een goede dagcrème met vitamine E, beschermt de gevoelige huid tegen invloeden van buitenaf. Gebruik daarnaast een voedende nachtcrème die de huid helpt te herstellen, bijvoorbeeld met prebiotica. ‘s Avonds moet de huid herstellen en versterken. Het is daarom belangrijk om een voedende nachtcrème te gebruiken.

Is gezichtsverzorging voor mannen anders dan voor vrouwen?

In principe zit er weinig verschil tussen de samenstelling van een mannen- of vrouwenhuid. Wel hebben mannen vaker een dikkere en vettere huid, omdat ze doorgaans meer talgklieren hebben en de poriën wat meer zichtbaar zijn en openstaan. Zowel de talgklieren als de porie van de huid zijn groter als die van vrouwen. Mannen produceren twee keer zoveel talg als vrouwen. Daarom is de mannenhuid wat vetter en glimt deze meer dan de huid van vrouwen. Tot slot is de mannenhuid dus wat vatbaarder voor onzuiverheden en acne.

Wat is Koreaanse gezichtsverzorging?

Koreaanse gezichtsverzorging is sinds een aantal jaar ontzettend populair geworden in Europa. In veel Aziatische culturen staat een egale, stralende huid voor schoonheid. Op een jonge leeftijd beginnen vrouwen al met het gebruiken van verjongende en revitaliserende producten. Dit is anders dan in Westerse landen waar de meeste mensen pas beginnen met gezichtsverzorging als de eerste rimpels zichtbaar worden. Maar omdat de huid zo belangrijk is in Korea, zijn de huidverzorgingsroutines daar vaak een stuk uitgebreider dan dat wij hier gewend zijn.

Wat is dan Koreaanse gezichtsverzorging? In dit onderzoek lees je dat Koreanen geobsedeerd zijn door hydratatie. Met het doel de huid er “Chok Chok” uit te laten zien (wat veerkrachtig en zacht betekent). Als de huid goed gehydrateerd en stralend is, worden rimpels en fijne lijntjes volgens deze methode minder zichtbaar.

Gezichtsverzorging van binnenuit met Skin Collagen

Bestaat er ook een vegan of natuurlijke gezichtsverzorging?

Reguliere huidverzorgingsproducten zijn meestal niet vegan. De producten bevatten vaak dierlijke ingrediënten en wordt daarnaast op dieren getest. Ook zijn er vaak parabenen en chemicaliën aan toegevoegd. Deze stoffen zou je ook niet willen eten, dus waarom zou je het dan wel op je huid smeren? Ook dierenproeven zijn onnodig bij cosmetica en huidverzorging, want er zijn heel veel diervriendelijke manieren om de veiligheid van deze gezichtsverzorgingsproducten te waarborgen.

Vegan huidverzorging bevat geen dierlijke ingrediënten en het wordt niet op dieren getest. Dat betekent niet dat dit andersom ook het geval is. Dierproefvrije merken hoeven niet altijd vegan te zijn en kunnen wel dus dierlijke ingrediënten bevatten.

Niet-vegan ingrediënten in gezichtsverzorgingsproducten

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel veel vegan én dierproefvrije verzorgingsproducten op de markt. Van veel producten heb je niet eens door dat ze vegan of dierproefvrij zijn, maar hoe herken je ze dan? Er zijn een aantal niet-vegan ingredienten waar je op kunt letten:

  • Bijenwas;
  • Slakkenslijm;
  • Propolis, afscheiding van bijen;
  • Honing;
  • Keratine, een eiwit dat uit schapenwol, horens, hoeven, klauwen, veren, nagels en snavels wordt gehaald;
  • Glycerine, dit is suiker-alcohol en wordt soms uit dierlijk vet gewonnen;
  • Karmijn, een pigment afkomstig van de schildluis. Dit wordt gebruikt om het product een rode/paarse kleur te geven. In cosmetica wordt karmijn aangeduid met CI 75470 en in voeding met het E-nummer E120;
  • Elastine, dit is een elastische proteïne dat voorkomt in het bindweefsel. Dit wordt vaak gehaald uit koeien;
  • Castoreum of bevergeil, vanillesmaakstof dat uit de klier van een beer komt;
  • Lanoline of wolvet, vet uit schapenwol.

Wat is de beste gezichtsverzorging?

Er is niet één wondermiddel dat voor iedereen werkt. Toch zijn er veel dingen van binnenuit die je zelf kunt doen om je huid te verbeteren. Zo is je voedingspatroon en vochtinname belangrijk voor invloed uit op je huidconditie. En zijn er vitamines en mineralen die bijdragen aan een mooie huid en kunnen koffie, alcohol en suikers de huid beschadigen.

De beste huidverzorging is die van binnenuit

  • Drink minimaal 2 liter water per dag.
  • Eet veel groenten en fruit, om vitamine C en andere vitamines en mineralen binnen te krijgen.
  • Bescherm jezelf tegen de zon en draag dagelijks een dagcrème met beschermende factor.
  • Ken je eigen huidtype. Zo weet je welke producten goed bij je huid passen.
  • Reinig je huid goed om verstopte poriën te voorkomen. Reinig daarom je huid zowel ‘s morgens als ‘s avonds zorgvuldig.
  • Slaap voldoende. Zorg voor 7 tot 9 uur slaap, zo kan je huid herstellen en tot rust komen.
  • Voeg collageen toe aan je dagelijkse routine. Collageen verbetert en versterkt de huidstructuur, herstelt deze en vermindert tekenen van veroudering.

Viscollageen Skin collagen voor gezichtsverzorging van binnenuit

Collageen en een mooie huid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je huid heeft belang bij collageen, omdat het de huid van binnenuit versterkt. Onze huid is namelijk opgebouwd uit collageenvezels, maar dit lichaamseigen collageen neemt na onze 25ste geleidelijk af. Gelukkig kunnen we dit aanvullen met natuurlijk collageenpoeder.

Viscollageen is de meest effectieve collageen

Kies voor het het beste resultaat Viscollageen. Collageen uit vis komt het meest overeen met ons lichaamseigen collageen en wordt daardoor sneller en effectiever opgenomen. Zo help je je huid vanbinnenuit te verstevigen en verminder je de zichtbare tekenen van ouder worden.

Onze skinbooster: collageen met vitamine C & hyaluronzuur

Aan deze collageenpoeder hebben we nog 2 belangrijke (natuurlijke) ingrediënten toegevoegd, die bijdragen aan een stralende huid. Allereerst vitamine C, wat de werking en effectiviteit van collageen in ons lichaam versterkt. Onderzoek toont aan dat vitamine C belangrijk is voor de vorming van collageen. Daarnaast is er hyaluronzuur aan toegevoegd, dat de huid van binnenuit hydrateert. Zo geniet je van meer voordelen voor de huid, van binnenuit! 

Dianne de Boer
Dianne de Boer

Functie
Ik ben orthomoleculair voedingsdeskundige en therapeut bij Van Urk Voeding en Gezondheid. Hier worden ook de bestellingen van Viscollageen verwerkt. Zodoende mag ik ook een rol vervullen binnen Viscollageen als voedingsdeskundige en frontoffice-medewerker. Ik informeer en adviseer klanten bij inhoudelijke vragen over viscollageen en ik verwerk bestellingen.
Opleiding
- Bachelor Gezondheid en leven aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Master Psychopathologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam /
- Orthomoleculaire voedingsdeskundige /
- Orthomoleculair therapeut
Ervaring met viscollageen
Sinds ik collageen gebruik, heb ik een mooiere huid en glanzender haar. Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na onze 25ste wordt dat steeds minder. Na 50 jaar maakt ons lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan! We hebben veel terugkerende klanten die aangeven niet meer zonder viscollageen te willen, omdat ze er goede ervaringen mee hebben. Daarnaast geeft het nooit bijwerkingen en is het gemakkelijk in te nemen.
Favoriet product
Mijn persoonlijke favoriet is de viscollageen met sinaasappelsmaak en hyaluronzuur. De smaak is lekker en hyaluronzuur bevordert de hydratatie van het bindweefsel in de huid. De werkzame stof acetyl-glucosamine houdt vocht vast. Ik los de viscollageen op in koud water. Het smaakt naar een milde ranja door de sinaasappelsmaak. Tijdens mijn zwangerschap gebruik ik elke dag viscollageen. Collageen zorgt namelijk voor een goede huidelasticiteit wat kan helpen om striae te voorkomen.
Viscollageen met sinaasappelsmaak

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je op te geven voor onze nieuwsbrief